FORAJ DE ALIMENTAREA CU APA FORAJE PUTURI DE MICA MARE ADANCIME 1

Foraj de alimentarea cu apa.

Pentru a executa un foraj  de alimentare cu apa ( foraj put ) este nevoie de cunostinte temeinice in domeniul forarii, cunosterea stiintifica a circulatiei apelor subterane, de experienta dar si de dotarea tehnica si materiala pe care societatea BC FORAX le indeplineste.

Foraje puturi de mica / mare adancime

Executia unui foraj de alimentare cu apa consta in:

  • stabilirea initiala a locatiei unde se va executat forajul;inceperea saparii gaurii de foraj cu diametrul dorit de client,in functie de natura solului;determinarea caracteristicilor straturilor acvifere
  • executarea coloanei de tubare(tuburi PVC pentru foraje-albastre,cu diametrul 125/160/200mm sau alte dimensiuni la cerinta beneficiarului)
  • executarea filtrului cu sort margaritar in functie de caracteristicile straturilor acvifere(sort 2 de 3-7mm sau 2-3mm)
  • la final curatirea si limpezirea forajului cu pompa mamuth cu sistem air-lift

Adancimea la care este nevoie ca forajele de apa sa fie sapate se pot imparti in 3 categorii:

  • Foraje puturi apa de mica adancime cu minimul fiind de 1m iar maximul fiind de 30 m.
  • Foraje puturi apa de adancime medie minimul fiind de 1m iar maximul fiind de 90 m.
  • Foraje puturi apa de mare adancime minimul fiind de 1m iar maximul fiind de 200 m.

Dupa finalizarea executiei foralui la cerere compania noastra poate instala pompa submersibila cu toate racordurile si legaturile necesare,si realizarea caminului put, deci predarea lucrarii ’’la cheie’’ la cea mai buna calitate.

Unele puturi sunt utilizate în alte scopuri decât obţinerea apei subterane. Puţuri de petrol şi gaze sunt cateva exemple. Puţuri de monitorizare pentru nivelului apelor subterane şi calitatea apelor subterane sunt alte exemple. Încă alte scopuri includ investigarea condiţiilor subterane, drenaj superficial, realimentarea artificială şi eliminarea deşeurilor.